Sproeiinstallatie loodgieter

Een sproeiinstallatie is een droom bij droog weer. Waar je zonder een dergelijke installatie – afhankelijk van de grootte van de tuin – uren in de weer bent met gieters of tuinslangen, kun je met een sproeiinstallatie met één druk op de knop zorgen voor een zeer plaatselijke regenbui.

De voordelen van een sproeiinstallatie

De voordelen van een sproeiinstallatie zijn daarmee wel vrij duidelijk. Je hoeft niet meer handmatig de planten en het gazon te bewateren maar kan dit automatisch laten doen. Er zijn zelfs sproeiinstallaties waarbij je het besproeien geheel kan overlaten aan de computer. Vaak werken dergelijke sproeiinstallaties met sensors in de grond die aanvoelen wanneer de grond te droog wordt voor de beplanting. De beregening zal dan automatisch inschakelen om de planten water te geven. Je kunt uiteraard een tijdslot instellen waarin de sproeiinstallatie ingeschakeld mag worden. Op die manier voorkom je dat je lekker aan het zonnen bent en ineens de installatie gaat sproeien en wordt er bijvoorbeeld enkel ’s nachts besproeid. Het water heeft dan ook nog eens meer tijd om in te trekken doordat het niet direct verdampt.

Wat kan een loodgieter voor mij betekenen?

Een loodgieter heeft vaak veel ervaring met dergelijke sproeiinstallaties en kan daardoor een dergelijk systeem ook bij jou in de tuin aanleggen. De kosten hiervan variëren flink, daar valt eigenlijk in zijn algemeenheid weinig over te zeggen. De kosten hangen voornamelijk af van de keuze voor een bepaald soort systeem (complexer is uiteraard duurder) en de grootte van de installatie (hoeveel vierkante meter tuin moet er bewaterd worden).